Naar het voorjaar

De onderwijsinspectie is dinsdag 6 maart op bezoek geweest. Deze keer werd specifiek naar het rekenen gekeken. Er werden lessen bezocht, er waren gesprekken tussen de inspecteurs (twee dames) en de leerkrachten. Ook een vijftal leerlingen, door de inspecteurs zelf uitgekozen, werd bevraagd.
De eindconclusie van de onderwijsinspectie was zeer positief. Het team, de sfeer, de professionaliteit en het welbevinden van de leerlingen werd als zeer positief gekenschetst.
————————————————————————————————————————
Kinderboekenschrijfster Corien Oranje is inmiddels al verschillende keren in de klassen geweest. De verhalen bij de kleuters waren erg lollig. Op de foto’s is dat te zien. Donderdag 8 februari gingen groep 1 en 2 naar de bieb in Onstwedde, waar ook werd voorgelezen en gespeeld. Foto’s staan onderaan de pagina.
Vanaf eind januari krijgen de leerlingen van vijf verschillende basisscholen in de provincie Groningen een half jaar lang
De Schoolschrijver in de klas. Vijf verschillende kinderboekenschrijvers nemen de kinderen mee op een avontuurlijke reis en stimuleren onderweg hun geletterdheid.
itge
De provinciale start van het traject De Schoolschrijver was op maandag 22 januari om 8.30 uur op cbs De Höchte. Helaas was kinderboekenschrijfster Corien Oranje niet aanwezig. Zij maakte door gladheid een onfortuinlijke val met een lichte hersenschudding als gevolgd. Omdat maandagmorgen radio Noord en de pers zich op de stoep meldden werd een geïmproviseerde opening gehouden echter zonder wethouder Johan Hamster (die al gebeld was dat een en ander niet doorging) van de gemeente Stadskanaal en dus Corien Oranje. Zij komt op dinsdag 13 maart de school weer bezoeken.

————————————————————————————————————————–


In de kerstvakantie gingen de renovatie-werkzaamheden gestug door. Er werd door schildersbedrijf Wubs uit Mussel geschilderd in verschillende lokalen en installatiebureau Becker uit Nieuwe Pekela zorgde voor nieuwe radiatoren in de klassen en nieuwe kachels in de kelder. Woninginrichting Wind uit Musselkanaal legde vloerbedekking. De komende weken gaan de schilderswerkzaamheden en het leggen van vloerbedekking door. Eind januari zal alles klaar zijn.
———————————————————————————————————————-

VAKANTIEREGELING 2017-2018

Goede Vrijdag en Paasmaandag 30 maart 2018 t/m 2 april 2018
Meivakantie 27 april 2018 t/m 4 mei 2018
Hemelvaartsdag 10 mei 2018 t/m vrijdag 11 mei 2018
Pinkstervakantie 21 mei 2018 t/m 23 mei 2018
Zomervakantie 23 juli 2018 t/m 31 augustus 2018

Techniek

Corien Oranje en de bieb

Comments are closed

(c) CBS De Höchte