Herst

Evenals andere jaren werd de start van het schoolseizoen in de gereformeerde kerk in Onstwedde gehouden samen met cbs De Rank. De invulling van de avond werd hoofdzakelijk door kinderen gedaan. Er werd gezongen, toneel gespeeld en muziek gemaakt. Ds. Van Voorst verzorgde een korte meditatie. De collecte was voor de stichting Edukans die zich bezig houdt met zorg voor kinderen in andere landen. De bloemen in de kerk waren bestemd voor de familie Greven. Juf Heleen, juf Erna en juf Miriam bezorgden deze na de dienst bij Bert, Sonja en Justin.

De Kinderboekenweek is begonnen. We openden woensdag 4 oktober de dag met muziek en dans. “Verhart muziek” verzorgde een theater en muziekworkshop.Foto’s staan onderaan de pagina.
Tijdens de Kinderboekenweek staat het lezen en voorlezen centraal.


Na de zomervakantie waren de kinderen al gauw weer gewend aan de dagelijkse dingen. Het personeel werd echter geconfronteerd met nare berichten uit Duitsland waar oud-leerling Melvin Greven met ernstige ziekteverschijnselen was opgenomen in het ziekenhuis in het Duitse Trier. Nadat hij naar het UMCG in Groningen werd overgeplaatst, was er nog eventjes hoop dat het wellicht goed zou komen. Helaas overleed Melvin woensdag 13 september op zeventienjarige leeftijd. Een onvoorstelbaar groot verdriet.
Een paar dagen later besloten een paar leerlingen van de “oude” groep 8 van Melvin om op school, in hun laatste klaslokaal, afscheid te nemen op hun manier. Dit gebeurde op maandagavond 18 september na het condoleance-bezoek in het gebouw bij de kerk. De herdenking van de “kinderen” verliep zeer respectvol. Juf Erna leidde het samenzijn. Er werden herinneringen opgehaald er werden gedichten voorgelezen en een powerpoint over Melvin werd getoond. Daarna gingen alle leerlingen met een drietal leerkrachten naar het plein. Daar werden wensballonnen opgelaten en zo werd op een indrukwekkende wijze afscheid genomen van een lieve jongen.

De nieuwsbrief van vrijdag 13 oktober staat online.

VAKANTIEREGELING 2017-2018
Vakantie Periode
Herfstvakantie 23 oktober t/m 27 oktober
Kerstvakantie 25 december 2017 t/m 5 januari 2018
Voorjaarsvakantie 26 februari 2018 t/m 2 maart 2018
Goede Vrijdag en Paasmaandag 30 maart 2018 t/m 2 april 2018
Meivakantie 27 april 2018 t/m 4 mei 2018
Hemelvaartsdag 10 mei 2018 t/m vrijdag 11 mei 2018
Pinkstervakantie 21 mei 2018 t/m 23 mei 2018
Zomervakantie 23 juli 2018 t/m 31 augustus 2018

Les judo



Kinderboekenweek


Kinderboekenweek

Comments are closed

(c) CBS De Höchte