Zomer

Dinsdag 27 juni komt de schoolfotograaf klassenfoto’s en individuele foto’s maken. Die dag gaat de school pas om 9.30 uur open omdat we meedoen met de landelijke stakingsactie PO in actie. Hieronder kunt u meer informatie lezen.
16-06-2017
2017-06-15 Ouderbrief prikactie


Dinsdag 30 mei gingen de groepen 3 t/m 7 op schoolreis naar Schloss Dankern. Het was een zeer geslaagde dag. Kinderen hadden veel plezier en het weer was perfect. Foto’s staan onderaan deze pagina.
In de Pinkstervakantie wordt de school voorzien van nieuwe plafonds. Ook de schilders beginnen met de buitenzijde van de school. Het begin van de renovatie van ons schoolgebouw is dan een feit.

Groep 8 ging dit jaar op kamp naar Grolloo. De drie dagen stonden volgepland met allerlei activiteiten: zwemmen, naar het klimpark, het smokkelspel en niet te vergeten de bonte avond. Enkele foto’s van de laatste activiteit staan onderaan deze pagina. We kijken terug op een zeer geslaagd kamp.

Groep 5/6 bezocht maandag 15 mei melkveebedrijf Baelde. Foto’s zijn te vinden onder het kopje foto’s 2016-2017.


De Dodenherdenking 2017 bij het oorlogsmonument op de gemeentelijke begraafplaats was een indrukwekkende bijeenkomst. De belangstelling voor deze herdenking was groot; ook veel kinderen waren aanwezig. Gedichten werden voorgedragen door Guilia de Looff (zij verving de zieke Yolien de Langen), Lars Bekker en Arjen Wolfs. Corry de Groot zorgde voor het spelen van the last post en begeleidde bij het Wilhelmus. Burgemeester mevr. Baukje Galama hield een korte toespraak en werd als vertegenwoordiger van de gemeente begeleid door dhr Egbert Hofstra. Ds. Wouter van Voorst kondigde de verschillende bijdragen aan. Behalve het Wilhelmus werd ook het Pools volkslied door de kinderen gezongen. Kranslegging/bloemen gebeurde vervolgens door onder andere de vertegenwoordigers van de gemeente, kinderen van cbs De Höchte en Dorpsbelang Tange-Alteveer.

Alhoewel het meivakantie was, werd er toch gewerkt. Alleen nu niet in de school, maar buiten. Stratenmakersbedrijf Akker uit Onstwedde renoveerde de stoepen bij de ingang van de school.

Vrijdag 21 april vierden we de Koningsspelen. De dag begon met het zingen van het Wilhelmus en de Koningsdans. Daarna volgde een koninklijk ontbijt. In en rond de school waren verschillende activiteiten: judo (Drijscheer), stormbaan, voetballen, pannakooi. Tussen de middag waren er pannenkoeken door moeders en vaders gebakken. Al met al een prachtige dag.
Foto’s staan onderaan de pagina.


Groep 7 van onze school en groep 7 van de Rank uit Onstwedde deden woensdag 12 april mee aan het praktisch verkeersexamen op de fiets. De route ging traditioneel door Onstwedde met hier en daar controleposten. Alle deelnemers slaagden. Leerlingen van de Höchte maakten geen enkele fout. Met dank aan Wilma Buist voor de foto.


De leerlingen uit groep 7 en 8 kregen les van leraren van de Fietsschool die georganiseerd wordt door de Fietsersbond. Eerst werd er in school de theorie gegeven, daarna werd op het plein het geleerde (verkeersregels en verkeerssituaties) in praktijk gebracht met fietsvaardigheden zoals links en rechts afslaan, snel remmen, rotondes fietsen enz. Natuurlijk werd ook gewezen op eisen waaraan een veilige fiets moet voldoen.

———————————————————————
VAKANTIEREGELING 2016-2017

Pinkstervakantie 5 juni t/m 9 juni
Zomervakantie 24 juli t/m 1 september
Schoolreis groep 3 t/m 7


Kamp groep 8

Comments are closed

(c) CBS De Höchte